Nieuws

Met aan het einde van de dag een beetje regen is de tweede wedstrijddag van het EK&WK grotendeels onder prima weersomstandigheden verlopen. Gisteren reden de eerste vierspannen hun dressuurproef en vandaag kwamen de andere deelnemers aan bod. Het werd een dag waar de dressuurliefhebbers hun hart konden ophalen want er werden prachtige proeven gereden.  

Net als bij de paramenners waren de Duitsers ijzersterk, maar Bram en IJsbrand Chardon presteerden beiden uitstekend voor Nederland. Anna Sandmann reed als eerste een topscore (42,58) met een prachtige en voorwaarts gereden proef. Kort na de Duitse was het de beurt aan Bram Chardon. Zijn paarden liepen mooi gelijk op en waren fijn door het lijf. Op een foutje in het halthouden na waren er geen missers en was het een genot om naar te kijken. Hij reed als eerste onder de 40 strafpunten en was zichtbaar blij en opgelucht met zijn score van 39,52. Dat het nog beter kan bewees Mareike Harm. Zij liet een zeer ontspannen proef zien, waarbij de paarden vloeiend alle oefeningen toonden. Ze scoorde net wat hoger dan Bram en won de dressuur met 38,52.

Pech voor IJsbrand

Voor Nederland was de hoop voor de leiding in het landenklassement gevestigd op IJsbrand Chardon. Hij kreeg echter materiaalpech in het begin van zijn proef. Bij het oprijden van de eerste diagonaal waar hij moest uitstrekken schoot de streng van het rechter achterpaard los. Hij moest stoppen en de grooms moesten het één en ander vervangen. Topprofessional als hij is, herpakte IJsbrand zich en reed vervolgens een ijzersterke proef. Helaas kostte het hem 5 strafpunten en staat hij nu 4e in het klassement met 45,99.

Op naar de marathon

Duitsland leidt het landenklassement met een voorsprong van 4 punten op Nederland. Daarna volgen op veel grotere afstand respectievelijk België, Zweden en Frankrijk.

Morgen belooft het een spannende marathon te worden. De wedstrijd begint met de Paramenners, die 6 hindernissen rijden. De vierspannen staan 8 obstakels te wachten die elk de nodige uitdagingen hebben. De hindernissen liggen allemaal centraal op het terrein, zodat het publiek vanuit het middenterrein alle rijders goed kan volgen. De eerste deelnemer start om 10.00 uur.

Klik hier voor alle uitslagen.