Nieuws

De terreinen van Hippisch Centrum Exloo stonden de afgelopen dagen (23 tot en met 26 maart) in het teken van de eerste internationale menwedstrijd van het seizoen. Een deelnemersveld van 150 rijders in de disciplines enkel- twee- en vierspan nam deel aan een spannende competitie.

Zo vroeg in het seizoen kan het weer spelbreker zijn, maar de terreinen in Exloo zijn zo ingericht dat het de verrichtingen van de deelnemers niet beperkte. In de grote zandpiste werden de dressuur en de vaardigheid verreden en op zaterdag stonden er twee mobiele marathonhindernissen. Ondanks de vele regen, hield de bodem zich uitstekend. Zo hadden alle deelnemers dezelfde omstandigheden in de wedstrijd.

Snelle tijden
Ook de nieuwe marathonhindernissen vielen in de smaak. Er was veel lof voor de waterbak, die helemaal is vernieuwd. Van de andere nieuwe vaste hindernissen waren er nu twee opgenomen in het parcours. Doordat er verharding is aangebracht op de ondergrond in de hindernissen, bleven deze prima te rijden en konden er snelle tijden worden geklokt.

Test voor de paramenners
In de rubriek voor paramenners was er een mooi deelnemersveld, want naast het EK vierspannen wordt van 23 tot en met 27 augustus ook het Wereldkampioenschap voor menners met een beperking verreden. Een flink aantal Nederlandse paramenners maakte van de gelegenheid gebruik om de hindernissen te testen. Francisca den Elzen uit Drouwenerveen was in alle onderdelen van de wedstrijd het sterkst en won.

Complimenten van de winnaar
Bij de vierspannen was meervoudig kampioen IJsbrand Chardon de grote winnaar. Ondanks de weersomstandigheden had hij genoten van de wedstrijd. “Het is geweldig wat het organisatieteam van Lieuwe Koopmans hier heeft neergezet. Ik reed de marathon in de stromende regen, maar de bodem in de hindernissen was nog prima. We gaan hier eind augustus een prachtig EK krijgen en ik hoop dat er veel publiek op af komt om ons aan te moedigen. Ik kijk er naar uit!”

Foto’s:
IJsbrand Chardon tijdens zijn vaardigheidsproef (fotograaf: Wilco van Driessen)
Francisca den Elzen in haar dressuurproef (fotograaf: Bianca Douwes)
Sietske Flobbe in de waterhindernis (fotograaf: Bianca Douwes)