Onze leden op het KNHS Indoorkampioenschap 2018

Onze leden op het KNHS Indoorkampioenschap 2018

Verslagen zelf geschreven door onze deelnemers aan het KNHS Indoorkampioenschap 2018.

Floor van Manen

Gregor en ik werden tijdens de indoorkampioenschappen van 2018 Drents kampioen in de klasse Z2. Met deze titel hadden we een ticket voor het NK bemachtigd. Na een succesvol indoor kampioenschap 2017 in de klasse M2, heb ik ervoor gekozen om het outdoor kampioenschap over te slaan. Ik wilde verder werken voor de klasse Z2 en mij opnieuw richten op het indoor kampioenschap. Na de selectiewedstrijden stond ik er gemiddeld goed voor, maar het was belangrijk om scherp en gefocust te blijven gezien de concurrentie. Ik was er erg op gebrand deze titel te winnen en gelukkig heeft mijn trainster Loes Corsel mij geholpen om de zenuwen in bedwang te houden. Op de dag van de finale klopte het hele plaatje. Gregor was in vorm en we zaten samen in de juiste focus. Met een heel tevreden gevoel kwam ik uit de proef. Vervolgens kwam het tweede onderdeel, de kür op muziek. De choreografie heb ik samen met Loes bedacht, de muziek heb ik zelf uitgekozen en Robert Duursma heeft de muziek en choreografie op elkaar afgestemd. Een kür vind ik ontzettend leuk om te rijden en ik had er dan ook enorm veel zin in. Tijdens de kür voelde Gregor ietsje moe maar gelukkig was het genoeg om ook dit onderdeel te winnen.

Mijn doel was om op het NK dezelfde proef te rijden als op de Drentse kampioenschappen. Gregor liep de week ervoor erg fijn waardoor ik al een beetje zenuwachtig werd of hij dit vast kon houden t/m vrijdag. De hele entourage van het NK had zowel op Gregor als op mij wat invloed, waardoor we net niet helemaal tot ontspanning konden komen. Hierdoor was de proef net niet zo strak, energiek en vloeiend als op de Drentse kampioenschappen. Toch weer een mooie en leerzame ervaring waarbij genoeg ruimte is voor verbetering. De verzamelde informatie van dit kampioenschap nemen we weer mee voor het volgende kampioenschap!

Floor Vos

Ik kwam met de 6-jarige Happy-Feet DFV (Johnson x Rhodium) in actie op het NK nadat we Regio kampioen van Drenthe waren geworden in de klasse M2.

Aan het einde van de middag kon ik met hem baan verkennen, hij voelde toen al heel goed aan en was lekker relaxt. Ook op stal gedroeg hij zich heel goed.

Om 22:00 moest ik als 1 na laatste van de rubriek mijn proef rijden. Ik heb dus van een aantal combinaties de proef kunnen zien en er werd goed gereden. Nu was ik er helemaal op gebrand om het goed te gaan doen! En dat lukte, ik kwam zeer tevreden de ring uit. Op 1 foutje na liep Happy-Feet DFV een hele mooie constante proef en was scherp aan mijn hulpen.

We hadden gehoopt op een top 10 klassering (al ga ik altijd voor hoger, maar je moet realistisch blijven). Met onze mooie 5e plaats was ik dan ook meer dan tevreden! We behaalden een score van 65.50%.

Ook mocht de 7 jarige Go-Girl DFV (Apache x Cabochon) ineens mee naar Ermelo. Een dag van te voren werden we opgeroepen als reserve combinatie. Ik was er totaal niet meer vanuit gegaan dus de voorbereiding was niet optimaal. Maar we gingen er voor in het Z1! We konden helaas niet meer baan verkennen, wat voor Go-Girl DFV altijd wel erg fijn is. Ondanks dat liep ze redelijk goed overal langs maar was ze wel iets gespannen waardoor er kleine foutjes in onze proef slopen. We behaalden 62.21%, een hoge klassering zat er dit keer helaas niet in maar wel heel blij met de vorderingen die ze op indoor wedstrijden maakt.

Lisa Paping

Rond mei begonnen de selectie wedstrijden voor de Drentse kampioenschappen. In totaal waren er 4 wedstrijden, waarvan de beste 2 wedstrijden mee telden voor een startplek op de Drentse kampioenschappen. De klasse L1 was een enorme groep, in totaal rond de 60 combinaties. Uit die groep mochten er 20 naar de finale van de Drentse kampioenschappen en daar zat ik bij. Heel blij was ik, want Hotmail en ik zijn nog maar kort een combinatie en iedere wedstrijd reden we eigenlijk 2 winstpunten. Ik werd 2e van Drenthe en had mij hierbij geselecteerd voor het NK op 9 maart.

Samen met mijn trainster Ina van Schaik hebben we er alles aan gedaan om de puntjes op de i te zetten, want Hotmail geeft mij eigenlijk iedere dag een goed gevoel. Ik ben dan ook alleen maar bezig geweest met; lekker ontspannen rijden, maar vooral iedere dag genieten van mijn paard. 9 maart was het dan zo ver, de Nederlandse kampioenschappen. Ik was behoorlijk zenuwachtig, omdat Hotmail goed liep en ik gewoon alles er uit wilde halen en stiekem toch wel heel graag een medaille wilde.

Om 5 uur moest ik als 17e aan start. In totaal waren er 27 combinaties. Ik had van te voren al een stal geregeld, dus we zijn mooi in de ochtend al naar Ermelo vertrokken. Rond 14.00 mocht ik baan verkennen, Hotmail was super braaf en keek niet eens op van alle versieringen. Om half 5 ben ik begonnen met inrijden, ze was behoorlijk gespannen van tegenliggers, dus ben ik naar buiten gegaan. De proef heb ik uit mijn hoofd gereden. Ik was super tevreden na mijn proef en heb met een lach op mijn gezicht gereden. Na lang wachten en veel spanning ben ik 7e geworden. Jeetje wat was ik blij…. Kortom een dag om niet te vergeten.

Marella de Wal

Als Drents Kampioen in de klasse L1 had ik mij met Idem Dito geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Hier was ik erg blij mee, vooral ook omdat we nog maar kort een combinatie zijn. Het NK werd op vrijdag 9 maart verreden.

Die vrijdag in Ermelo aangekomen, was de wedstrijd al in volle gang. Na de inschrijving was het tijd om op te zadelen en te gaan inrijden. Voordat ik het wist, mochten we aan de proef beginnen. In de ring reageerde Idem Dito goed op mijn hulpen en we hebben een fijne proef kunnen rijden. Even later bleken we 194, 194.5 en 199 punten te hebben gereden. Na het uitstappen en afzadelen was het wachten op de uitslag. Van de 27 combinaties eindigden we met 65,28% op een 13e plaats. Met dit resultaat ben ik erg tevreden en het was een leuke ervaring! (Foto met dank aan Paard-totaal)

Romy Mantingh

Romy Mantingh heeft haar pony Bijsterhof Furioso sinds januari 2017. Ze zijn in oktober voor het eerst gestart.  Het NK was hun 6de wedstrijd!  Ze dien het voorlopig lekker rustig aan en gaan komende zomer weer op wedstrijd,  dit omdat “Fuurtje” eind mei pas 4 jaar wordt. Op het NK is Romy 8 Ste geworden met 64.94% in de B cat. B/E!

 

 

 

Ina