Nieuws

Van 24 tot en met 27 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo geheel in het teken van de internationale Menwedstrijd. Een mooi aantal deelnemers uit verschillende landen komen gedurende vier dagen in actie in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid.

Menners uit Australië, België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Verenigde Staten en uiteraard uit eigen land slaan vier dagen lang hun kamp op in het prachtige en gastvrije Drentse Exloo.

Na de winterperiode worden de paarden en pony’s voor het eerst weer aan een internationaal jurycorps voorgesteld en kunnen de menners hun strategie bepalen voor de rest van het seizoen.

De wedstrijd gaat op donderdagmorgen van start met de veterinaire keuring, waarna de eerste deelnemers ’s middags de piste betreden voor hun dressuurproef. De overige deelnemers rijden op vrijdag dressuur. Zaterdag komen alle menners in actie tijdens de spectaculaire marathon met zes hindernissen, ontworpen door WK-parcoursbouwer Josef Middendorf uit Duitsland die wordt geassisteerd door Nederlandse level 2 parcoursbouwer Arjan Kleinjan. De zes hindernissen liggen allen centraal op het terrein van Hippisch Centrum Exloo, waar de afgelopen maanden hard is gewerkt om de bodemgesteldheid en de hindernissen zelf in optimale conditie te krijgen voor de Menwedstrijd.

Op zondag rijden de menners verdeeld over twee pistes de vaardigheidsproef waarna de winnaars van de derde editie van de internationale Menwedstrijd in Exloo bekend zijn.