Nieuws

De vierde editie van de Final Foal Auction te Exloo zal door het coronavirus noodgedwongen enkel en alleen online plaats vinden. Een van de initiatiefnemers, Eise Brinkman, aan het woord: “ De intentie was een live veiling, waarbij tegelijkertijd online geboden zou kunnen worden. Echter door de nu geldende maatregelen kunnen we niet anders dan enkel online te veilen. Hierdoor vallen er helaas ook wat veulens af en gaan we alleen de veulens veilen die op de foto-/videodag zijn geweest. Het is spijtig dat je inbrengers moet teleurstellen, maar op dit moment is het even niet anders.”

Een totaal van circa 40 veulens zal geveild worden. Al met al een complete collectie voor elk wat wils. Van zeer interessant springbloed (nakomelingen van onder meer Bamako de Muze, Cornado II, Catoki, Mylord Carthago etc.) tot goed gemodelleerde en los bewegende toekomstige dressuurtoppers. Kijk voor de volledige collectie op www. auctionexloo.nl.

Uiteraard gaan we de gezelligheid en de sfeer van een live veiling missen, we waren echter al een samenwerking aangegaan met We Auction voor het online veilen van de veulens. Dus het online bieden op de veulens is top voor mekaar, aldus Lieuwe Koopmans. Koopmans is eigenaar van het Hippisch Centrum te Exloo en heeft deze veiling samen met Eise Brinkman zo’n vier jaar geleden op poten gezet. “Dit zal de eerste keer zijn dat we alleen online veilen, dus het is altijd even afwachten hoe dat gaat lopen. Maar de collectie is top en de vraag naar veulens is er, dus we hebben alle vertrouwen in een goede afloop.”

De collectie staat al online, de veiling opent op donderdag 8 oktober om 12:00 uur en sluit zaterdag 10 oktober 2020 om 20:00 uur.

Bron: Persbericht Final Foal Auction