IJslands vuur strijkt neer in Exloo komend weekend tijdens IJRN Internationaal: strijd om WK ticket barst los

IJslands vuur strijkt neer in Exloo komend weekend tijdens IJRN Internationaal: strijd om WK ticket barst los

Op vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni barst tijdens de IJRN Internationaal de strijd los tussen de (top) ruiters en hun temperamentvolle IJslandse paarden in Nederland, onder andere om zich te selecteren voor de Wereldkampioenschappen. Dit jaar vinden de Wereldkampioenschappen IJslandse Paarden van 9 t/m 13 augustus in Noord Brabant (Oirschot) plaats. De IJRN Internationaal is de tweede selectiewedstrijd in Nederland voor de WK in Oirschot.

Niet alleen is de IJRN Internationaal één van de vier selectiewedstrijden om een van de felbegeerde tickets voor de WK te winnen. Ook biedt het evenement de ruiters de kans zich te kwalificeren voor de A-sportstatus en worden de prestaties vermeld op de World Ranking List.

Dit mooie weekend heeft voor iedereen wat wils: voor alle sportklassen is er een mooi compleet programma georganiseerd. In totaal verwacht Exloo 180 combinaties aan de start. Onder hen combinaties uit Engeland, België en Duitsland. Vrijdag 2 juni staan de de gangenproeven centraal, zaterdag de töltproeven en zondag de 4de juni staat in het teken van de finales gangenproeven, töltproeven en de spectaculaire telgangproeven (speedpass). De entrée is gratis. U bent van harte welkom!

De Nederlandse equipe 2017

De Nederlandse equipe neemt deel met maximaal twaalf ruiters (7 volwassenen en 5 jeugdruiters) in Oirschot. Daarvoor zullen de beste 12 combinaties naar aanleiding van de prestaties op de 4 selectiewedstrijden door de NSIJP geselecteerd worden.  De IJRN Internationaal is het tweede (selectie)evenement in Nederland waar de sportruiters hun uiterste best gaan doen om de vereiste drempels voor het WK te halen. Het IJslands vuur zal zeker branden in Exloo!  De andere twee selectiewedstrijden voor de WK zijn:   Wortel (Belgie) van 30 juni t/m 2 juli en de laatste mogelijkheid de Nederlandse Kampioenschappen in Exloo van 14 t/m 17 juli.

Contactgegevens

Locatie IJRN Indoor
Hippisch Centrum Exloo
Valtherweg 27 a
7875 TA Exloo
www.ijrn.nl