Daphne van Peperstraten: ‘Ik kan alleen maar dankbaar zijn’

Daphne van Peperstraten: ‘Ik kan alleen maar dankbaar zijn’

Op het CDI Exloo heeft Daphne van Peperstraten zondag ook de kür op muziek gewonnen bij de junioren. De jury beloonde haar proef met Greenpoint’s Cupido (v Glock’s Johnson TN) met 77,8 procent. ‘Ik kan alleen maar heel dankbaar zijn voor zo’n paard’, vindt de amazone.

Donderdag was Van Peperstraten ook al goed voor het beste resultaat in de team test, vrijdag won ze met Greenpoint’s Cupido de individuele proef. Ze was dus niet voor niks helemaal uit het Zeeuwse Oude Tonge naar Drenthe getogen. ‘Mooi dat de organisatie zo’n nieuw initiatief neemt, ze zijn goed bezig hier’, is Daphne lovend over Dutch Topsport Dressage, dat dit jaar voor het eerst plaatsvond.

In Exloo zag de amazone ook haar oude liefde Don Camillo du Bois terug. Hij won de kür op muziek bij de pony’s met Shanna Baars.

Lisanne Zoutendijk tweede

Bij de Young Riders ging de zege zondag naar de Amerikaanse Lina Uzunhasan en haar KWPN-merrie Donna Ray (v United / 75.625 procent).  Ook voor Uzunhasan was het de derde zege in Exloo.

De amazone werd geboren in de Verenigde Staten en groeide op in Turkije. In 2015 verhuisde Uzunhasan met haar familie naar Nederland en sindsdien wordt ze getraind door  Anky van Grunsven.  Met de 9-jarige Donna Ray nam de amazone drie keer op rij deel aan de Europese Kampioenschappen voor Junioren. De tweede plaats in de kür was voor Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v Riccione). Zij kregen van de jury 73.708 procent.

Verder uitbouwen

De organisatie blikt tevreden terug op de eerste editie van de internationale dressuurwedstrijd. ‘Er kwam veel bij kijken, maar de positieve reacties zijn echt geweldig. We wilden meteen een evenement neerzetten dat er staat en volgens mij is dat goed gelukt’, aldus Ciska Paping van de stichting Hippisch Centrum Exloo. Het is de bedoeling om het evenement volgend jaar oktober nog verder uit te bouwen.

Voor de resultaten klik hier >

Bron: hoefslag.nl
Foto: 2017 © DigiShots