Nieuws

Wij zijn blij om de zaterdagavond 30 maart van CAI Exloo te mogen vullen met een vol showprogramma. Overdag kunt u al genieten van 120 aanspanningen uit 15 verschillende landen én op zaterdagavond zullen er ruim 40 hengsten zich presenteren aan het publiek. 

Sport
Met maar liefst 120 aanspanningen uit 15 verschillende landen belooft het een mooie start van het internationale wedstrijdseizoen te worden. Sinds het EK & WK van vorig jaar is Exloo een nog populairdere wedstrijd geworden. In alle disciplines zijn er rubrieken op twee- en driesterrenniveau. De rubriek enkelspan paard drie sterren is het grootst met 34 combinaties. Dit komt ongetwijfeld omdat de enkelspannen dit jaar een wereldkampioenschap hebben. Dat geldt ook voor de vierspannen, waarbij de absolute top aanwezig is. De namen van wereldkampioen Boyd Exell en IJsbrand Chardon prijken in die rubriek op de startlijst.

Hengstenshow
Naast wedstrijdsport wordt het publiek op zaterdagavond 30 maart vanaf 19.00 uur getrakteerd op een hengstenshow van verschillende stamboeken, waarbij tuigpaarden de boventoon voeren. KWPN regio Tuigpaard Noord toont maar liefst 30 goedgekeurde hengsten, waaronder verschillende kampioenshengsten. Denk aan de KWPN-hengsten Olympus HS, Magnifiek, Martin Morero, Kane BFT, Norbert FS en Sallandt’s Longtrain Running. Maar ook de Gelderse hengst Odin en zijn vader Edmundo komen in de ring. De Hackney hengsten laten zich zien met onder andere Nodyvyse Cassanova, Moonshine en Dutchman’s Hannibal.

Hier vindt u de indeling van de hengsten welke hun opwachting in de baan zullen maken. Daarnaast zijn er show’s van Marco Boavista, Stal Grenssloot en zullen de hengsten van het Barock Pinto Studbook hun eigen “Bonte Avond” houden.

De toegang is gratis, een boekje slechts € 5,- én voor het publiek zal er nog een leuke verloting zijn waarbij er 300 kg paardenvoer wordt aangeboden door Voermeesters.

Bent u er ook bij??

Locatie: Hippisch Centrum Exloo
Aanvang: 19.00 uur

Bron: KWPN Tuigpaard Noord/Hoefnet
Foto Martin Morero: Sandra Nieuwendijk
Bron bericht: kwpn.nl