EK & WK mennen

EK & WK mennen 2023

Hippisch Centrum Exloo is van 23 tot en met 27 augustus 2023 gastheer van zowel het Europees Kampioenschap vierspannen als het Wereldkampioenschap paramennen. 

In de ruim 50-jarige geschiedenis van het EK vierspannen is het de tweede keer dat Nederland gastheer is van dit kampioenschap. In 2011 werd het EK na 20 jaar afwezigheid georganiseerd in Breda. Tweevoudig Europees Kampioen Bram Chardon zal in 2023 in Exloo een gooi doen naar zijn derde Europese gouden medaille op rij.

De paramenners streden al vaker in Nederland om de WK-medailles. In 2006, 2010, 2012, 2016 en 2018 boden diverse Nederlandse organisaties een platform voor het WK paramennen.

Toegang is alle dagen gratis
Er zijn tribunes rondom de hoofdpiste en de marathon aanwezig, het is niet mogelijk hiervoor plaatsen te reserveren.Voor parkeren wordt een bedrag gevraagd, dit kun je bij aankomst voldoen. Het is niet mogelijk van tevoren parkeerkaarten aan te schaffen.

Mindervaliden
Uiteraard wordt er rekening gehouden met mindervaliden. Er zijn aangepaste toiletten op het terrein en bij de hoofdpiste wordt plaats vrijgehouden voor rolstoelgebruikers.
Er is een parkeerplaats voor mindervaliden gereserveerd.

Het laatste nieuws, wedstrijdinformatie, deelnemerslijsten, startlijsten en uitslagen vind je op de website van onze mediapartner Hoefnet

Onze hoofdsponsoren: